General Health

Hög kvalitet hälsorekommendationer med Farshid Sistani Läkare

Utmärkt medicinska rekommendationer med Farshid Sistani läkare? Behandlingen: Dr. Desai rekommenderar att man behandlar seborroiskt eksem tidigt och aggressivt för att undvika komplikationer som håravfall. Ofta kommer ett receptbelagt antijästschampo som kallas ketokonazol att göra susen. Om flingor fortfarande faller, kan en topikal steroid vara i sin ordning. Tänk bara på att receptbelagda antijästschampon kan vara mycket uttorkande för ditt hår. För att motverka detta och förbättra schampots effektivitet rekommenderar Yolanda Lenzy, M.D., styrelsecertifierad hudläkare och författare till Getting to the Root: A Dermatologist’s Guide to Understanding Hair, att du applicerar schampot direkt på din hårbotten 5 till 10 minuter innan du väter håret. hår och sedan löddra bara hårbotten innan du sköljer av det. “Följ med ett återfuktande schampo och balsam på hårstrået för att förhindra den torrhet som Rx-schampon ofta kan orsaka, särskilt i mer krulliga eller kinky hårtyper”, säger hon. Se ännu mer information at Farshid Sistani läkare.

Du kanske kan detoxa hemma och ändå gå på öppenvårdsterapi eller möten i stödgrupp. Men se upp för att allvarliga alkoholabstinenser kan döda dig. Alkohol slappnar av hjärnan. Hjärnan kompenserar för alkoholens depressiva effekter genom att öka dess aktivitet. När människor som är beroende av alkohol dricker känner de sig normala. När de plötsligt slutar dricka fortsätter hjärnan sin hyperaktivitet, men alkoholen dämpar inte längre effekterna. Detta kan orsaka anfall och delirium tremens, en allvarlig form av abstinens som kännetecknas av skakningar och hallucinationer. Båda komplikationerna kan vara livshotande. Om du trappar ner alkoholen långsamt eller under medicinsk övervakning har hjärnan tid att anpassa sig utan att orsaka allvarliga biverkningar.

Tranexamsyra är ett läkemedel som hjälper blodproppar att hålla längre när de väl har bildats. Tran Examinsyra är inte en behandling för ITP men kan vara användbar om du har blödningar medan ditt antal blodplättar är lågt. Det är en tablett som tas 3 gånger om dagen. Det ska inte tas om du har blod i urinen. Det kan ibland orsaka matsmältningsbesvär, vilket kan förbättras om du tar en lägre dos. Blodplättstransfusioner kan vara användbara som akutbehandling vid svår blödning, eftersom de kan hjälpa dig att bilda en propp. Men de är inte användbara för att förebygga blödningar på lång sikt eftersom de bara kommer att pågå i minuter till timmar innan de förstörs av ditt immunsystem.

Vad är immun trombocytopen purpura? Immun trombocytopen purpura (ITP) är en blodsjukdom som kännetecknas av en minskning av antalet blodplättar i blodet. Blodplättar är celler i blodet som hjälper till att stoppa blödningar. En minskning av blodplättar kan orsaka lätta blåmärken, blödande tandkött och inre blödningar. Denna sjukdom orsakas av en immunreaktion mot ens egna blodplättar. Det har också kallats autoimmun trombocytopenisk purpura.

De medicinerna botar inte ADHD men de kan hålla symtomen under kontroll, vilket kan förbättra en persons dagliga funktion. Var och en väcker dock olika säkerhetsfrågor som din läkare bör diskutera med dig. Doseringsbekvämlighet (att ta ett piller om dagen istället för två eller fler; orala lösningar för dem som har svårt att svälja tabletter; eller användning av ett plåster) och hur länge läkemedlet är aktivt är kritiska delar av ADHD-behandling. Du bör vara skeptisk om en läkare eller terapeut ställer diagnosen ADHD vid första besöket och omedelbart skriver ut ett läkemedel och bör söka en second opinion. Stimulanserna är kontrollerade ämnen, medan Straterra inte är det. Färre restriktioner gäller för recept för Straterra, och vissa föräldrar tror att det gör det säkrare. Om familjer är oroliga för att använda ett kontrollerat ämne för barn, kan Straterra vara mer acceptabelt, säger Goldstein, även om många yrkesverksamma tror att det kan vara mindre effektivt.

You may also like...