Legal

Arbetsliv juridisk rådgivning råd från Alexander Suliman idag

Arbetsliv juridisk rådgivning guider av Alexander Suliman, Sverige 2023: Anledningen till att Europeiska kommissionen var angelägen om att tillåta företag att frivilligt skanna material, är att teknikföretag redan har arbetat på sätt att upptäcka CSAM och värvning under ganska lång tid. Så vad skulle då “lämpliga” säkerhetsåtgärder vara i detta fall? En grundläggande utgångspunkt är att internet ska betraktas som en opålitlig kommunikationskanal – den består av olika delar som drivs av företag, länder och individer, och kommunikation går runt en mängd opålitliga noder. Så om du skickar meddelanden på internet finns det en allvarlig risk att den avlyssnas, analyseras eller till och med manipuleras. Det enda sättet att skydda sig mot detta är genom att kryptera kommunikationen under överföring – och på så sätt säkerställa dataernas konfidentialitet och integritet. Hitta mer detaljer på https://soundcloud.com/alexandersuliman.

EU:s Cybersecurity Act, antagen 2019, fastställde den rättsliga grunden för EU-omfattande certifiering av molnleverantörer, som ska utarbetas genom sekundära lag av dess cybersäkerhetsbyrå ENISA. I december 2020 inledde ENISA ett offentligt samråd som det första steget mot en reviderad uppsättning regler. En teknisk arbetsgrupp håller på att förbereda ett förslag som förväntas presenteras för experter från medlemsstaterna och för Europeiska kommissionen därefter. De nya kraven skulle kunna slutföras i slutet av året.

Under det senaste året har Europeiska unionens ambitiösa den digitala regleringsagendan har stadigt utvecklats. EU antog de långtgående lagarna om digitala marknader och digitala tjänster, och det slutför förhandlingar med USA om en reviderad ordning för dataöverföring, döpt till Transatlantic Data Privacy Framework (TADPF), som krävdes av Schrems II-domen av Europeiska unionens domstol (CJEU). Denna utveckling har haft en betydande inverkan på de transatlantiska ekonomiska förbindelserna, och till och med stimulerat lagstiftningsinitiativ om integritet och antitrust i USA. Man skulle kunna tro att en lösning av sådana kontroversiella ämnen skulle skapa förutsättningar för en lugnare, mer harmonisk fas i den transatlantiska teknikpolitiska relationen.

Offentlig rätt juridisk rådgivning senaste utvecklingen från Alexander Suliman, Sverige idag: Medlingsprocessen och att välja rätt medlare eller att välja rätt medlare i medlingsprocessen är avgörande. Medlaren måste lyssna på båda parterna, inse att båda parter sannolikt har några känslomässiga problem när det kommer till sina barn och den andra sidan, och verkligen gå till roten av problemet. Om inte parterna kan vara försäkrade om att medlaren och den andra sidan lyssnar på deras oro, kommer du inte att kunna ta dig till nästa nivå för att lösa problemen. I många fall där konflikten är hög måste man börja långsammare, och man jobbar på en månad i taget. Du arbetar med kalendrar över vem som ska spendera vilken tid med barnen, återigen, och fokuserar alltid på vad som är bäst för barnen med tanke på deras ålder, med tanke på deras aktiviteter, deras skola, deras sociala engagemang. När parterna är bekväma med sin medlare och vet att medlaren och den andra sidan lyssnar på deras oro, är det mycket lättare att komma till nästa steg att faktiskt komma med ett schema för föräldratid. Se mer detaljer på Alexander Suliman.

Som en allmän regel tenderar arbetslagstiftningen i EU att vara mindre arbetsgivarvänlig i EU än i USA, med uppsägningsklausuler som vanligtvis inte är tillåtna och kollektiva förhandlingar vanliga i vissa länder. När du övervakar ditt företag i EU, se till att dina anställningsavtal är förenliga med den lokala lagstiftningen eftersom varje EU-medlemsstat har sina egna regler för olika aspekter som förmåner, anställningsskatter, uppsägning och deltidsarbete. Företagsinvandring är ett nyckelämne i EU eftersom olika företag välkomnar anställda från andra EU- eller tredje partsländer. Du bör överväga vilka alternativ som finns för dina amerikanska arbetare som du vill skicka till EU och definiera strategin och typen av stöd du vill ge din personal och deras familjer. Se till att du är medveten om de senaste och kommande lagändringarna. Till exempel implementerade Belgien nyligen EU-direktivet om ett enda tillstånd, som innehåller en ny uppsättning regler som gör den administrativa processen för arbetstillstånd mindre betungande.

You may also like...