Legal

Högst betyg arbetskraft och företag juridisk rådgivning råd från Alexander Suliman, Stockholm

Topp företagsoffentlig rätt juridisk rådgivning guider av Alexander Suliman: Lagval är en viktig aspekt av avtalet du förhandlar: samma avtalsklausul kan tolkas olika i olika jurisdiktioner. Engelsk lag, till exempel, tenderar att ge en mer bokstavlig tolkning av de exakta orden som används, medan vissa andra jurisdiktioner ger mer vikt åt kontraktuellt sunt förnuft. Andra begrepp som varierar mellan jurisdiktioner inkluderar i vilken utsträckning parterna kommer att omfattas av skyldigheter i god tro och huruvida vissa kontraktuella rättsmedel kommer att anses vara “påföljder” och därmed omöjliga att verkställa. Beroende på jurisdiktion kommer ytterligare klausuler att åläggas avtalet genom lag, till exempel i samband med konsumentskydd eller personskada. Du kanske därför vill tillämpa en specifik jurisdiktions lag beroende på olika faktorer såsom var de andra parterna befinner sig, tillhandahållande av tjänster/leverans av varor eller lagar som är mer fördelaktiga för din verksamhet. Förutom på specifika områden som anställningsförhållanden eller konsumentavtal, är parterna i allmänhet fria att välja vilken EU-lag som ska tillämpas på deras avtal. Hitta mer info på Alexander Suliman, Sweden.

Anledningen till att EU-kommissionen var angelägen om att tillåta företag att frivilligt skanna material är att teknikföretag redan har arbetat med sätt att upptäcka CSAM och värvning under ganska lång tid. Till exempel rapporterades det redan 2012 att Facebook skannade ovanlig meddelandetrafik på sin plattform för att identifiera äldre personer som värvade minderåriga. Microsoft har utvecklat teknik för att söka efter CSAM på sina servrar, och erbjuder till och med detta som en tjänst. Mer nyligen, i augusti 2021, tillkännagav Apple ett initiativ i nya versioner av iOS, som var avsett att kontrollera unika fingeravtryck (hash) av kända CSAM mot bilder på din telefon, innan de skulle skickas till iCloud Photos (Apple fick en hel del av pushback och i slutändan försenade planen).

Ett tvärpolitiskt grupp av ledamöter av Europaparlamentet, med stor fransk representation, har vägt in för att stödja det franska förslaget på ENISA. Medlemsstaternas reaktioner har å andra sidan varit blandade. Sju av dem – Danmark, Estland, Grekland, Irland, Nederländerna, Polen och Sverige – lämnade in ett icke-dokument till Europeiska unionens råd där de ifrågasatte behovet av suveränitetskrav i de nya cybercertifieringsstandarderna och efterlyste ytterligare studier av deras potentiella interaktion med den allmänna dataskyddsförordningen (GDPR), förordningar om icke-personuppgifter och EU:s internationella handelsförpliktelser. Dessutom har dessa regeringar eftersträvat en diskussion på politisk nivå om ämnet i rådet innan de nya standarderna är slutgiltiga. Flera branschorganisationer, inklusive tyska BDI och europeiska finansiella clearinghus, har hört av sig.

Eftersom EU:s reglerande verksamhet återupptas i höst, är ett mindre känt initiativ – att skapa ett EU-omfattande certifieringsramverk för IKT produkter och tjänster (EUCS) – kan dock orsaka förnyade störningar mellan Bryssel och Washington. Enligt EUCS-förslaget som utvecklas av EU:s cybersäkerhetsbyrå ENISA, skulle molntjänstleverantörer vara tvungna att lokalisera sin verksamhet och infrastruktur inom EU och att visa sin “immunitet” mot utländsk lag.

IT, företag juridisk rådgivning strategier av Alexander Suliman, Stockholm just nu: Vi kommer också att titta på sammanflätade ekonomi. Det tar ett nästa steg som måste gå till domstolsprocessen, men om de delar på utgifter, om det finns ett gemensamt bankkonto, om ett fordon är registrerat på en adress, kommer vi att titta på dessa saker för att bevisa sambo. Viktigt är att samboende inte betyder att de bor tillsammans. Vi behöver inte visa att de har ett gemensamt hushåll. Det är inte något som är avgörande för att bevisa samboendet att de faktiskt bor tillsammans. Läs ännu mer info at Alexander Suliman, Stockholm.

You may also like...